Kreativní software pro výrobu nábytku
ForumFS9

Fórum podpory pro Furniture Studio

Sdílejte své zkušenosti a diskutujte o nich nejen s naším support týmem!

[Vyřešeno] nářezový plán - rozměry i s ABS hranou  

 

Robert Schmiedt
 Robert Schmiedt
(@Robert Schmiedt)
Host
Přidal se:před 5 roky 
Příspěvky: 38
26/08/2019 21:37  

 Dobrý den, je možnost udělat nářezový plán, kde budou rozměry i s ABS, kde nebude odečítána tloušťka ABS? Pochopil jsem, že se to asi dá udělat pomocí nastavení tloušťky předfrézování, ale já mám v projektu tloušťku ABS 1 mm i 2mm na stejném dekoru lamina a tam to nefunguje.

 

Děkuji,

 

Robert Schmiedt


OdpověďCitaceV řešení
Podpora Nikodem software
(@support)
Moderátor fóra Admin
Přidal se:před 6 roky 
Příspěvky: 143
27/08/2019 21:48  

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Nářezový plán pracuje vždy s rozměry bez olepení hran (čisté přířezy).

Vycházíme z předpokladu, že po řezu a následném olepení, má mít dílec finální rozměr dle 3D návrhu. Pokud by jsme hranu neodečetli, finální rozměr by nebyl správný.

Proč potřebujete mít v nářezovém plánu rozměry včetně tloušťky hrany?

Na jeden dílec je aktuálně možné aplikovat jeden druh hrany, ale připravujeme novou funkci, která umožní aplikovat různé hrany pro jednotlivé strany dílce.

Předfrézování se používá pro definici odfrézování materiálu před olepením. Pokud máte olepovací stroj, který je vybaven předfrézem, program o nastavenou hodnotu zvětší rozměr každého dílce na olepené straně bez ohledu na tloušťku hrany. Tato funkce je však určena jen pro začištění řezu před olepením, aby spoj mezi hranou a dílcem byl "dokonalý" bez známky přechodu. Hodnota předfrézování by měla být v řádech desetin mm. Podle našich zkušeností není předfrézování určeno k odfrézování celé tloušťky hrany (např. 2 mm).

Hezký den

Tým podpory Nikodem software


OdpověďCitace
Robert Schmiedt
 Robert Schmiedt
(@Robert Schmiedt)
Host
Přidal se:před 5 roky 
Příspěvky: 38
27/08/2019 22:07  

Dobry den, dekuji za odpoved. Potreboval bych mit v narezaku rozmery dilcu i s ABS, protoze je hodne truhlaren, ktere narezavaji ciste rozmery a na predfrez na olepovacce nastavuji rozmer tloustky ABS, ktery po odfrezovani a naslednem olepeni vznikne cisty rozmer dilce. Jsou dve moznosti, jak delat narezaky- bud narezavat rozmer bez tloustky ABS, nebo ciste rozmery a tloustku ABS odfrezovat. Ani jedno neni spatne. Ja tedka kreslim projekt, ktery je jen z jednoho materialu, ale je tam ABS 1mm i 2mm, ale ne v kombinaci na jednom dilci. Ale prave v teto truhlarne chteji rozmery ciste i s ABS a ja nevim, jak to udelat. Dekuji za nejakou radu.

 

Robert Schmiedt


OdpověďCitace
Podpora Nikodem software
(@support)
Moderátor fóra Admin
Přidal se:před 6 roky 
Příspěvky: 143
27/08/2019 22:50  

Dobrý den, 

obávám se, že to udělat nelze. Nářezový plán bude mít vždy čisté přířezy bez hran. Truhlárně dáváte plán optimalizace? Nebo jen soupis dílců a oni si optimalizaci dělají ve svém programu?

Pokud používají Váš optimalizační plán, tak ať to nařežou podle plánu v čistých rozměrech bez hran a pak olepí. Pokud mají předfrézování, tak ať Vám řeknou kolik a předfrézují celou zakázku konstantně bez ohledu na tloušťku hrany. Nářezový plán má uvedeno v horní části s jakým předfrézováním se počítá.

 

Setkali jsme se i přístupem, že se používá předfréz na odfrézování tloušťky hrany, ale podle vyjádření výrobce olepovaček se kterým spolupracujeme to není správně. Fréza není určená k odběru velké tloušťky materiálu, ale jen k povrchovému začištění. Proto se v našem programu nastavuje jen jedna míra předfrézu na celý projekt. Předpokládá se totiž, že stroj má nastavený předfréz konstantně.

Jediné, co by Vám mohlo pomoci, je nastavit si u parametru materiálu tloušťku hrany 0 mm. Pak budete mít v nářezovém plánu dílce včetně hran. Ale vyznačení hran na dílci nebude odpovídat jejich požadované tloušťce.

 

Hezký den.

Tým podpory Nikodem software


OdpověďCitace
Robert Schmiedt
 Robert Schmiedt
(@Robert Schmiedt)
Host
Přidal se:před 5 roky 
Příspěvky: 38
28/08/2019 07:06  

Dekuji za odpoved. Ten napad, ze v projektu nastavim tloustku hrany na 0mm by mohl fungovat. 

Co se tyka predfrezu, tak jako truhlar jsem prosel 3 truhlarny a vsude meli nastaven predfrez na tloustku hrany a narezavali na cisty rozmer i s hranou ABS. Sice si vsichni museli dokoupit diamantovy predfrez, ale pak muzete frezovat do nekonecna. 

Jak pisete, ze nastaveni predfrezu je nastavene konstantne na zacisteni, tak v truhlarne si narezou celou zakazku a pak celou zakazku, vsechny hrany, projedou olepovackou, i ty hrany, ktere se neolepujou? To jsem jeste nevidel a nemyslim si, ze to takhle nekdo dela. Ale proc ne.

Kazdopadne dekuji za Vas program-je super. 5 let jsem kraslil v truhlarne v programu IMOS, kterej umi hodne veci, ale take stoji nesmysl. Drzim Vam palce a tesim se na novinky (treba  zalozeni vlastniho seznamu kovani-komponent).

 

Robert Schmiedt

 


OdpověďCitace
Podpora Nikodem software
(@support)
Moderátor fóra Admin
Přidal se:před 6 roky 
Příspěvky: 143
28/08/2019 11:54  

Dobrý den,

do programu předběžného přístupu jsme přidali novou verzi, která umožňuje nastavit předfrézování na fixní nebo podle tloušťky hrany. Pokud tedy nastavíte předfrézování podle tloušťky hrany. Budou v nářezovém plánu finální rozměry dílců včetně hran. Na grafice hran dílce bude správně vyznačena tloušťka hrany.

Toto by mělo vyřešit Váš problém.

 

IMOS je určitě špička ve svém oboru. Jeho cena tomu odpovídá. Je to velká firma s nesrovnatelným počtem vývojářů a lidí, co na produktu pracuje (techničtí specialisté, marketingový specialisté, produkt manažeři...). A ti všichni jsou adekvátně placeni. :-) Vývoj software je velmi nákladná záležitost a IMOS je v tomto na špici. Proto je tak drahý. My cílíme na jinou skupinu zákazníků, takže není naši přímou konkurencí, ale inspirací určitě je. :-)

Děkujeme za pochvalu, vážíme si toho.

Hezký den.

 

This post was modified před 5 roky  by Podpora Nikodem software

Tým podpory Nikodem software


OdpověďCitace

Zanechte odpověď


  
 
Sdílet:

Výhody diskuzního fóra a pravidla užívání

Několik hlavních důvodů, proč používat naše diskuzní fórum a pravidla pro užívání.
  • O každém vašem příspěvku je náš support tým vyrozuměn a věnuje se mu se stejnou péčí jako při emailové či telefonické komunikaci.
  • Komunikace přes fórum je preferovanou komunikací našeho support týmu.
  • Díky příspěvku ve fóru se o problému mohou dočíst i ostatní uživatelé Furniture Studia a najít tak rychle odpověď na stejný problém.
  • Příspěvky jsou veřejné a i vy zde můžete rychle najít odpověď na svůj problém.
  • Zasíláním příspěvků s dotazy rozšiřujete databázi zkušeností s Furniture Studiem i pro ostatní.
  • K řešení problému se můžete kdykoli vrátit, protože jsou všechny příspěvky archivovány.
  • Fórum je opatřeno funkcí pro full textové vyhledávání.
  • Kvalita a množství informací závisí hlavně na vás uživatelích, jak moc budete využívat možností našeho fóra.
  • Diskuzní fórum je dostupné všem uživatelům Furniture Studia a návštěvníkům našich stránek.
  • Poskytnutý email je neveřejný a není využíván k zasílání obchodních sdělení. Slouží k odesílání reakcí na vaše příspěvky.
  • Příspěvky vkládejte do jednotlivých témat podle zaměření příspěvku.
  • Vkládejte pouze příspěvky na téma užívání programu Furniture Studio nebo na téma truhlářské a nábytkářské výroby.
  • Vyvarujte se nevhodným výrazům a osobním invektivám.
  • Diskuze a její obsah je moderována.

Děkujeme, že využíváte našeho diskuzního fóra.

Felix_View Felix

  
Zpracovávám

Prosím Přihlásit se nebo Registrace